•  Blog   •  VOALUL DE MIREASA -CUM ALEGI, PARTEA ii

VOALUL DE MIREASA -CUM ALEGI, PARTEA ii

In postarea anterioara discutam despre culoarea si potrivirea voalului cu rochita visurilor tale si vom continua, desigur, pe aceeasi tema pentru ca, in definitiv, este un accesoriu care creaza un ansamblu, pe langa eventuala valoare simbolica pentru care il si cumparam, pana la urma.

Asadat… Al treilea aspect de care trebuie sa tii seama are legatura tot cu lungimea voalului, in raport de rochita pe care ai ales-o.

Asadar, daca rochita ta are talia subliniata si nu are trena, de exemplu, sfatul meu este sa alegi un voal care se termina fie la linia de mijloc a rochiei, fie la marginea fustei sau putin peste.

Daca alegi o rochita sirena, care nu are nicio linie orizontala, poti alege orice lungime de voal, in functie de preferinta, dar si in acest caz, pe cat posibil, sa se termine odata cu un detaliu, terminatia unei bucati de dantela, etc…

Ideea este sa nu impartim rochita, si silueta noastra, pe orizontala, mai mult decat este necesar, ci tot ansamblul sa ramana fluid, natural, placut ochiului.

De asemenea, un ultim detaliu, de care poti tine seama sau nu, este dantela voalului si, daca vei alege asa ceva, margelutele de pe ea…

Desi in ultima vreme miresicile prefera un voal simplu, deloc sau foarte putin ornamentat cu dantela, danteluta de pe marginea voalului ramane, inca, un detaliu in functie de care cele mai multe fete il aleg.

Atentie, insa,  ce loc va ocupa aceasta danteluta in intreg ansamblul, unde va fi ea pozitionata vis-à-vis de rochita. Nu vrem ca primul care sa se vada sa fie voalul, sa ne eclipseze pe noi si rochita.

Margelutele de pe dantela voalului, daca exista, trebuie, desigur, sa se potriveasca si ele in ansamblu. De aceea punctez din nou faptul ca voalul ar trebui ales impreuna cu rochia. Daca nu doresti, nu trebuie sa achizitionezi voalul in aceeasi zi , fa-o cand te intorci pentu modificari sau la oricare dintre probe.

Margelutele pot parea exact la fel la prima privire, dar s-ar putea sa te surprinda neplacut in lumina naturala.

In ultima vreme, miresicile noastre aleg sa poarte rochii de mireasa aparent simple, dar cu detalii minunate pe spate si trena. In plus, poate vei dori sa ti se vada coafura prin voal. In acest caz, vine de la sine ca trebuie sa avem grija ca dantela sau densitatea voalului sa lase loc acestor detalii sa fie vizibile.

De asemenea, daca iti doresti un voal lung pentru poze si slujba de la biserica, dar nu prea vrei sa te incurci in el la petrecere, poti alege sa porti doua… da, doua voaluri, fixate pe pieptene diferit, astfel incat vei avea dramatismul si extravagantul la poze, iar apoi il poti scoate pe cel lung pentru lejeritate la dans.

voal de mireasa, voal nou, nou

Am putea, desigur, continua la nesfarsit cu mici sau mari detalii care trebuie luate in seama la alegerea voalului, dar ideea principala este ca acesta sa se potriveasca frumos cu rochia ta, si ca atunci cand intri pe usa, cand invitatii tai te vad pentru prima oara, cand tu te vei vedea in pozele de nunta peste ani… sa simti ca esti frumoasa, ca totul se potriveste… perfect.