•  Blog   •  Cum reducem cheltuielile de nunta tips & triks

Cum reducem cheltuielile de nunta tips & triks

Faptul ca organizarea unei nunti, sau a oricarui eveniment pana la urma, nu este simplu de facut si presupune ceva cheltuiala si batai de cap este un lucru general stiut.

De aceea, mai nou si la noi in tara, exista firme specializate in organizarea de evenimente, pe care va invit pe toate sa le cautati pentru ca, tragand linie la final si punand in balanta costuri si organizare, s-ar putea sa realizati ca ati salvat mult mai mult decat daca ati fi organizat totul singure.

Insa, in functie de ce anume doriti sa fie sau sa nu fie la nunta sau evenimentul vostru, raportat la cat sunteti dispuse sa cheltuiti, iata cateva idei care ar putea minimiza costurile, pe langa faptul ca ar adauga, poate, putin inedit.

  1. Daca va doriti foarte tare flori naturale pentru decor, sau doriti sa aduceti un plus de ceva la obisnuitele decoruri din plante artificiale, puteti folosi plante vii.

Ca sa elaboram putin, puteti, cu putina imaginatie sau Pinterest, sa creati decoruri folosind plante suculente, sau ferigi, sau pomisori in ghivece, plante care se pot inchiria, desigur, la costuri decente. Puteti inclusive crea un Photo Corner foarte dragut folosind doar acest tip de plante.

Desigur, puteti crea cadouri dragute/marturii pentru invitati, pe care apoi le pot planta in propria casa sau curte.

  • Creati-va, cu ajutorul catorva rude sau prietenee pricepute, propriul Candy Bar.

Nu este obligatoriu ca un Candy Bar sa contina prajituri de cofetarie, poate fi ceva foarte de efect creat de tine impreuna cu familia si prietenii tai apropiati. Prajturelele si bomboanele vor fi facute in casa, din ingrediente de incredere, si este mai simplu de realizat decat crezi.

Biscuiti, fursecuri, bomboane, minitorturi, briose, orice se poate face acasa, cu costuri minime, varietate, dragoste si veselie, si vor arata minunat.

  • Creati-va propriile invitatii.

Se gasesc o multime de materiale din care puteti face asta acasa. Le puteti decora in fel si chip, cu dantela, flori uscate, mii de stickere sau stampile disponibile on-line, si o imprimanta.

  • Calculati foarte bine numarul de invitati si bauturile pe care le oferiti.

Este un subiect dificil, dar este de asemenea o realitate. Cheltuim foarte mult pe vin si alte bauturi pe care le oferim invitatilor, iar la final ramane o investitie masiva pe care am fi putut-o controla.

In cazul in care ai cocktail bar, redu cu incredere nr de sticle de vin/tuica sau orice altceva iti mai trece prin minte sa cumperi. Tine minte ca oamenii nu trebuie sa vina sa se imbete la nunta ta, este chiar de dorit sa nu o faca, si ca este aproape imposibil sa multumesti pe toata lumea oricum. Calculeaza foarte strict ce cheltui si pe ce in directia asta.

  • Alegeti cu mare grija restaurantul si nu va grabiti cu alegerile pe care le faceti.

Cred ca punctual asta ar fi putut fi trecut in capatul listei pentru ca un restaurant bine ales te ajuta sa economisesti.

Cand alegi, stabileste de acasa un set de intrebari pe care trebuie sa le pui si noteaza raspunsurile… Stabileste clar ce ti se poate oferi direct de la restaurant fara costuri aditionale, iar daca acestea vor exista, care sunt exact. Este posibil ca locatia sa fie deja frumos decorata, fapt care ar reduce considerabil costurile pentru decoratiuni, spre exemplu. Sau daca fac vreo reducere pentru diverse servicii raportat la numar de persoane, etc…

Fii creativ/a si nu uita ca este evenimentul tau si tu trebuie sa ai ultimul cuvant.