Stiluri rochii de mireasă

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucurestiCea mai importantă zi în viaţa unei femei este ziua nunţii. Sigur că tot ce se întâmplă în această zi este important, dar elementul tratat cu cea mai mare atenţie, la care orice domnişoară visează încă din copilărie este rochia de mireeasă. Aceasta este cea mai așteptată, căutată și iubită rochie din viața unei femei. Înainte de a pleca în căutarea rochiei perfecte,  aminteşte-ţi că felul în care o rochie de mireasa arata în vitrina sau în fotografiile de catalog nu este acelaşi cu felul în care va arata ea pe tine. Este foarte important ca, înainte de a decide ce stil de rochie de mireasă vrei să porţi, să probezi cât mai multe modele, din cât mai multe genuri. Chiar daca nu sunt modele preferate de tine, e posibil ca, vazând cum pică pe tine să te razgandeşti şi să descoperi ca anumite stiluri ţi se potrivesc mult mai bine decat ţi-ai fi imaginat. De aceea este foarte important să fii „open-minded”.

Vom înceca mai jos să vă oferim câteva sfaturi care sa vă ajute în alegerea stilului de mireasă care vi se potriveşte, în funcţie de trăsăturile tipologia siluetei în care te încadrezi, dar şi personalitatea ta, tema nunţii sau tipul ceremoniei. Modelul rochiei este acea trăsătură a rochiei care crează aspectul de ansamblu, ceea ce face rochia și întreaga imagine a miresei să fie percepută drept “romantică”(cum este cazul rochiilor empire), “sexy” (modelul sirenă), “tradițională” (rochia model A), etc.

 

Rochia model A

Acesta este cel mai simplu şi cel mai căutat stil pentru rochia de mireasă datorită adaptabilităţii lui şi faptului că prin întermediul aplicaţiilor poţi sublinia anumite părţi ale corpului. Liniile croielii sunt fluide, naturale, urmărind linia bustului, iar din dreptul taliei sau a şoldurilor, fusta începe sa fie evazată treptat. Ţinta în ansamblul ei arată ca litera A de tipar. Modelul se caracterizează prin linii verticale ce pleacă în partea superioară a bustului şi se continuă pe fustă , care creează efectul de subţiere a siluetei şi îngustare a părţilor mai late.

Rochia este potrivită pentru domnişoarele care doresc să ascundă volumul nedorit din zona șoldurilor, coapselor, posteriorului. Acest model, corect accesorizat, subliniază fineţea taliei şi frumuseţea umerilor sau a bustului. Rochia este potrivită şi pentru persoanele minione, pentru că subţierea taliei crează efectul de alungire.

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucurestilove the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucurestilove the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

 

 

 

 

Rochia de bal (sau rochia stil prinţesă)

Acest model este caracterizat prin corsetul foarte mulat ce contrastează puternic cu fusta ampla, voluminoasă.  Aceasta este rochia preferată de miresele ce doresc o nuntă tradiţională, fiind modelul  care te transformă cu adevărat în prinţesa la care ai visat încă din copilărie. Deşi este potrivită pentru toate tipurile de siluetă, cel mai bine va evidenţia siluetele înalte şi zvelte şi cele cu talie subţire şi şolduri ample.

Rochia stil prinţesă oferă foarte multe avantaje comparativ cu alte tipuri de rochie de mireasă, în sensul că poate  masca şi îmbunătăţi o gama largă de aspecte mai puţin plăcute legate de aspectul fizic. Problemele de greutate, coapsele proeminente sau abdomenul nu foarte lucrat sunt câteva dintre aspectele ce pot fi mascate îmbracând acest tip de rochie. De asemenea, prin alegerea modelului corect din acest stil poţi echilibra dimensiunea umerilor sau crea curbe feminine pentru o siluetă androgină.  Acest stil nu se potriveşte domnişoarelor mici de statură, amplitudinea fustei creând un efect de micşorare a corpului.

Un element care apare foarte des la acest tip de rochie de mireasă este trena, amplificând efectul de gală al acestei ţinute spectaculoase.

Opțiunile pentru materiale sunt, în cazul acestui model, numeroase și fiecare dintre ele crează un efect diferit:  satinul și chiffon-ul vor da naștere unei rochii elegante în sensul tradițional al termenului; aplicațiile de dantelă sau mărgele pe corset  alături de o fustă  simplă din satin vor atrage atenția asupra părții superioare a rochiei; straturile ușoare și vaporoase dau senzația vizuală de plutire, etc.

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

 

 

 

 

 

Rochia stil sirenă

Rochia de mireasă stil sirenă este un model de rochie sofisticată şi elegantă.  Stilul se caracterizează prin croială mulată de la bust până în zona genunchilor, unde rochia va pleca în linii uşor sau puternic evazate.  Modelul este potrivit mireselor cu forme pline şi mici de statură. Aceată rochie este potrivită pentru domnişoarele care au încredere în propriul look. Este o stil care nu lasa foarte mult spaţiu de manevră în ascunderea defectelor, dar dacă vei identifica exct modelul ce ţi se potriveşte, vei străluci prin eleganţă şi rafinament.

Aspectul rochiei tip sirenă este influențat de tipurile de fustă și decolteuri. Fusta poate fi evazată deasupra genunchilor, chiar pe linia genunchilor sau sub aceasta. O fustă rotundă oferă volum de jur împrejurul corpului, în timp ce fusta tip trompetă crează un volum fluid în zona din spatele genunchilor și până la nivelul solului.  Fusta flamenco adună materialul în partea din față și crează un aspect spanish.

Rochia sirenă poate fi atât fluidă, cât și puternic structurată, în funcție de materialul din care este realizată. Mătasea și satinul subțire urmăresc îndeaproape liniile corpului, fără a se mula perfect așa cum se întâmplă în cazul materialelor rigide.

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

 

 

 

 

 

Rochia empire

Acest stil se regăseşte pe piaţa de specialitate şi sub denumirea, de stil grecesc. Modelul se caracterizează prin linii fluide, vaporoase care crează iluzia de talie, prin distragerea atenţiei din această zonă. Este potrivită pentru miresicile care doresc să ascundă linia taliei, care doresc să-şi pună în evidenţă partea superioară a corpurlui, sau care preferă lejeritatea şi confortul în această zi minunată, fără a face compromisuri când vine vorba de aspect.

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

 

 

 

 

 

Rochia stil column

Rochia în stil column sau în stil drept are o  croială ce este potrivită pentru atât pentru miresele mignone cât și pentru cele înalte, cu condiția să fie suple . Este deasemenea o alegere binevenită pentru acele ceremonii și petreceri originale prin locație (plajă, pajiște, grădină), restrânse și relaxate.

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti

 

 

 

 

 

Daca aţi găsit rochia perfectă, dar vreţi mici ajustări, nu uitaţi să ţineţi cont şi de micile trucuri pe care le puteţi folosi pentru a evidenţia mai mult sau mai puţin o anumită zonă. De exemplu, datorită numeroaselor accesorii și elemente decorative care se pot adăuga în talie, pe umeri sau piept, (broșe, benzi, funde, mărgele), rochia de mireasă poate sublinia cu succes variațiile anatomiei. O talie fină poate deveni punctul de atracție al siluetei printr-o bandă cu mărgele cusute; bustul mic poate fi amplificat vizual prin efecte de tipul fronseurilor, aplicații de mărgele, pene; umerii înguști par mai mari prin dispunerea pe una dintre bretele, a fundelor sau florilor.

Vă urăm succes în găsirea rochiei de mireasă perfecte!

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail