Rochia de mireasă SH – Avantaje şi dezavantaje

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucurestiCăutarea rochiei de mireasă este una dintre cele mai frumoase etape în organizarea unei nunţi. Este singura ocazie în care poţi proba toate genurile de rochii, de la stilul prinţesă, la cel sirnă sau empire. Şi ai ocazia să faci asta alături de  cele mai bune prietene, de mamă sau de o persoană apropiată sufletului tău. Este o etapă distractivă, emoţionantă, frumoasă dar poate fi şi stresantă şi frustrantă. Motivul cel mai des întâlnit este acela că rochia perfectă depăşeşte în majoritatea cazurilor bugetul alocat.

Dacă la început toate rochiile de mireasă ţi se păreau croite în acelaşi fel, după mai multe probe în diferite magazine de specialitate şi în ateliere, probabil deja ai început să faci diferenţa între calitatea materialelor şi a croielii ţinutelor de nuntă. O rochie de mireasă deosebită este confecţionată din materiale de calitate, care îţi oferă confortul atât de necesar în ziua nunţii şi acea naturaleţe în liniile croielii, precum: dantelă rafinată, tulle foarte fin, mătase naturală, tafta regală. Să nu uităm nici de accesoriile din pietre semipreţiose sau broderie de dantelă care completează ţinuta şi-i conferă acea notă de eleganţă şi rafinament după care tânjeşte orice doamnă şi domnişoară.

Croiala profesionistă, materialele şi accesoriile de calitate ridică destul de mult preţul unei rochii de mireasă deosebite. De aceea, în ultimii ani, tot mai multe mirese optează pentru achiziţionarea unei rochii de mireasă second-hand. Deşi termenul „ la mâna a doua” sună destul de neatrăgător, el se referă la un produs utilizat doar câteva ore pe parcursul unei zile.

Care sunt avantajele şi dezanvantajele achiziţionării unei rochii de mireasă second-hand?

1. Raportul calitate preţ

Categoric la acest punct bifăm un mare avantaj, poate chiar cel mai mare. Ai ocazia să cumperi rochia mult visată, aflată în stare excelentă la mai puţin de jumătate din preţ. Te poţi încadra în bugetul stabilit şi să ai ocazia să porţi o rochie de lux ce a costat-o pe prima propietară câteva mii de euro.

2. Disponibilitate

Cel mai mare dezavantaj în achiziţionarea unei ochii de mireasă second-hand este faptul că din fiecare model există o singură rochie. Acest fapt te obligă să iei rapid o decizie rapid atunci când găseşti o rochie care să-şi placă. Altfel, rişti ca modelul respectiv să fie cumpărat de către o altă miresică amatoare de chilipiruri şi mai hotărâtă.

3. Probarea rochiilor

Acest aspect reprezintă un alt dezavantaj. Chiar dacă o rochie identificată pe un site de specialitate îţi place foarte tare, nu este recomandată achiziţia unei rochii atât de importantă fără ca aceasta să fie probată. Probarea ei se poate dovedi foarte dificilă dacă proprietara este din alt oraş. Este foarte greu să poţi proba mai multe modele chiar şi din zona în care locuieşi, având în vedere că la fiecare deplasare poţi proba o singură rochie.

4. Dimensiuni

Un alt dezavantaj în reprezintă dimensiunile rochiilor la mâna a doua. Fiecare model este croit pe dimensiunile proprietarei anterioare, aşa că este foarte greu ca tipul tău de siluetă să se potrivească perfect cu cel al miresei ce a purtat rochia. Acest dezavantaj poate fi evitat prin alegerea unei rochii dintr-un magazin cu modele second-hand ce oferă gratuit şi ajustările rochiei.

5. Accesoriile incluse

Un alt mare avantaj este acela că, de cele mai multe ori, la cumpărarea unei rochii de mireasă second-hand primeşti cel puţin un accesoriu cadou, cum ar fi voalul, pantofii, crinolina sau coşuleţul de flori J, pe care proprietara le oferă gratuit pentru completarea ţinutei. Nu neglija acest aspect, dat fiind faptul ca preţul acestor accesorii este intre 500 şi peste 1.000 de lei dacă le veţi achiziţiona separat.

6. Ofertă variată

În zilele noastre din ce în ce mai multe doamne  adoptă o gândire practică şi aleg să-şi vândă rochia de mireasă din varii motive cum ar fi: eliberarea spaţiului, recuperarea parţială a sumei cheltuite pentru ţinuta de mireasă, dar şi dorinţa ca altă domnişoară să se bucure de rochiile în care ele s-au simţit minunat. De aceea oferta de rochii de mireasă la mâna a doua este foarte variată. Poţi gasi  sute de pagini de internet specialzate, precum şi zeci de mii de oferte pe platformele de vânzări în categoria pentru nunţi. Ca sa nu mai vorbim despre pagini speciale pe platformele de socializare dedicate exclusiv acestei pieţe.

Ca o noutate, recent au apărut şi magazinele de specialitate care comercializează rochii de mireasă second hand. Aici găseşti rochii selectate, recondiţionate, unde poţi să beneficiezi de ajusarea modelului pentru tipul tău de siluetă. Unul dintre aceste magazine este www.lovethedress.ro, unde ai ocazia să alegi dintre sutele de modele, pe cel mai potrivit ţie şi bugetului tău.

Trăim într-o epocă în care avem posibilitatea să facem cele mai inteligente alegeri, iar achiziţionarea unei rochii de mireasă la mana a doua este una dintre ele. Chiar dacă tot timpul vor exista cârcotaşi şi superstiţii, o mireasă inteligentă va face o alegere inteligentă. Iar ca bonus, se va putea răsfăţa într-o excursie de lună de mire deosebită, la care a contribuit şi economia făcută la cumpărarea rochiei de mireasă .

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail