Rochia de mireasă la mâna a doua – Superstiţii absurde!

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucurestiTradiţiile de nuntă sunt frumoase, iar nunţile româneşti sunt (parcă) şi mai frumoase şi bogate din punctul acesta de vedere. Doar că, aşa cum se întamplă mai tot timpul, unele dintre aceste tradiţii sunt duse la extrem şi astfel se nasc superstiţiile.

Am auzit zeci de superstiţii de nuntă, dar cele mai multe par a fi legate de rochia de mireasă. De la culoarea acesteia, felul în care este probată, persoanele care merg la probă împreună cu mireasa sau provenienţa acesteia, superstiţiile transformă experienţa de găsire a rochiei perfecte într-una plină de stres şi de negativism.

Cea mai controversată categorie de rochii de mireasă din punctul de vedere al superstiţiilor este, fără îndoială, rochia de mireasă second hand.

În ultima perioadă, datorită creşterii ofertei de vanzare a rochiilor de mireasă purtate, din ce în ce mai multe miresici aleg să economisească bani fără a face rabat de la calitate şi optează pentru cumpărarea unei rochii de mireasă la mâna doua. De aceea, au apărut şi magazinele de profil care se ocupă cu comercializarea acestui tip de rochii. Din pacate, însă, piaţa pentru acest segment este încă foarte slab dezvoltată. Motivul: superstiţiile!

De multe ori am întalnit viitoare mirese militând ferm împotriva rochiei de mireasă second-hand. Justificarea este de cele mai multe ori aceeaşi: „Nu este bine!”. Nu am înţeles niciodată acest „Nu este bine”. El vine ca o justificare a ceva ce nu înţelegem şi nu numai că nu facem nici cel mai mic efort pentru a ne întreba: „Dar de ce nu este bine?”, dar îl accepăm cu braţele deschise şi îl transmitem chiar şi altora.

La întrebarea „De ce nu este bine?” nu am primit niciodată un răspuns concret. Cel mult nişte încercări de justificare stângace împreună cu câteva priviri sugestive ce îmi atrăgeau atenţia că unele chestii nu trebuie cercetate, ci doar luate ca atare.

„De ce nu e bine să purtăm rochie de miresă deja purtată?”

  1. „Pentru că ai ghinion în căsnicie”. Ce legătură are căsnicia cu rochia de mireasă? Sau cu luna în care te căsătoreşi sau chiar cu biserica unde faci cununia? Dacă gândim logic, căsnicia are legătură dor cu cei doi participanţi la ea. Ba, din contră, cu banii economisiţi optând pentru o rochie SH, puteţi să vă răsfăţaţi amândoi pe plajă exotică în luna de miere câteva zile în plus. Nu sună a ghinion sau căsnicie cu probleme, nu?
  2. „Pentru că o să fii fericită în căsnicie doar dacă prima proprietară este la rândul ei”. Asta doar dacă intenţionezi să o rogi să se mute cu voi. Singura influenţă pe care fosta proprietară o poate avea este aceea de a-ţi transmite rochia de mireasă într-o stare perfectă. Rochia rămâne o bucată de material în care tu vei arăta superb, economisind bani. Atât!
  3. „Pentru ca doresc ca eu să fiu prima care a purtat rochia respectivă”. Aceasta nu este tocmai o superstiţie, ci mai mult orgoliu feminin. În plus, rochia respectivă a mai fost probată şi de alte fete deci, tehnic vorbind, oricum nu vei fi prima care a îmbrăcat-o. Iar orgoliul feminin te poate costa câteva sute, dacă nu chiar câteva mii de lei în plus. Merită?
  4. „Pentru că aşa a spus mama”. Aceasta este cea mai lipsită de sens explicaţie. Sunt convinsă că nici mama nu ştie exact de ce nu vrea şi că a primit aceleaşi informaţii la rândul ei de la mama ei de la care nu a cerut nici ea explicaţii. Rupe acest lanţ şi întreab-o pe mama „De ce?”. Explicaţia, dacă va exista, va fi cu siguranţă una nesatisfăcătoare.

Din fericire, există din ce în ce mai multe domnişoare care au realizat că superstiţiile sunt doar poveşti de adormit copii şi care sunt conştiente că secretul unei căsnicii de succes nu stă în tipul rochiei de mireasă sau în oricare alt detaliu de organizare a nunţii. Aşa că:  iubiţi-vă, respectaţi-vă, fiţi înţelegătoare şi renunţaţi la acest „Nu e bine” căruia nimeni nu-i poate oferi o explicaţie logică şi raţională şi care vă limitează drastic opţiunile.

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail