În căutarea rochiei de mireasă – 10 sfaturi pentru găsirea rochiei perfecte

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucurestiData marelui eveniment este stabilită, este momentul să ne ocupăm de cea mai plăcută parte în organizarea celei mai frumoase zile: găsirea minunatei, mult visatei rochii de  mireasă. Fie că e prințesă, sirenă sau din falduri fluide de mătase, fie că e albă, ivory sau roz, rochia de mireasă la la care visam de mici copile și pe care ne-am imaginat-o până la ultimul detaliu este acum o realitate ce va fi împlinită în curând. De aceea, alegerea ei s-ar putea dovedi a fi dificilă. Iată 10 sfaturi pentru alegerea rochiei de mireasă.

 

1. Probați cât mai mult!

Chiar dacă sunteți genul care nu suportă să stea prin cabinele de probă ale magazinelor, alegerea rochiei de mireasă nu trebuie să se transforme într-un stres. Știm că este obositor și sunt șanse foarte mari ca rochia perfectă să nu vă aștepte chiar în primul magazin. Dar acesta nu este neapărat cel mai rău lucru. Probarea rochiilor face parte din farmecul găsirii rochiei perfecte! În plus, este singura data când aveți ocazia să probați rochii de mireasă. Bucurați-vă de aceste momente unice!

 

2. Probați toate stilurile de rochii!

Chiar dacă de mică vă închipuiați că o să purtați o rochie prințesă ca în povești sau ați visat să arătați ca o sirenă superbă sau din contră, doriți o rochie fluidă, din mătase, tocmai potrivită pentru o nuntă în natură sau pe plajă, luați în calcul că socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele de la târg. Este posibil ca rochia la care ați visat sau pe care ați văzut-o arătând superb pe un manechin într-o revistă să nu vă pună deloc în valoare, ba chiar să accentueze anumite părți ale siluetei pe care doriți să le mascați. De aceea, sfatul nostru este să vă păstrați opțiunile deschise și să probați cât mai multe modele din toate stilurile. Nu știți niciodată ce surprize puteți avea la probă și vă puteți îndrăgosti de o rochie pe care înainte ați fi putut jura că nu ați cumpăra-o niciodată.

 

3. Stabilliti un buget decent și realist!

Am auzit de atât de multe ori expresia : “O dată mă mărit!” încât am ajuns să o folosim drept justificare pentru depășirea bugetului atunci când vine vorba despre achiziția rochiei de mireasă. Problema este că aceste costuri, oricât de justificate ar părea ele a fi înainte de nuntă, vă garantăm că le veți regreta după marele eveniment. Știm că este rochia din cea mai frumoasă zi, dar același lucru îl știu și magazinele și casele de modă ce comercializează rochiile, iar această dorință de a arăta perfect în marea zi este speculată maximum de către aceștia. Gândiți-vă că este o rochie pe care o veți purta o singură dată. Cu siguranță există soluții să vă încadrați în buget și să vă alegeți și cu rochia mult dorită. Trebuie doar să nu vă lăsați purtată de val și să analizați cu calm toate opțiunile. Suntem convinși că partea rațională va triumfa J.

 

4. Nu faceți rabat de la calitate!

Fie că are un preț mic sau mare, verificați întotdeauna calitatea materialelor din care este croită rochia de mireasă. Puteți avea surprize foarte neplăcute, chiar și la magazine cu pretenții și renume, ca rochia să fie croită din material de proastă sau chiar foarte proastă calitate. Rochia de mireasă odată îmbrăcată nu trebuie să se audă (foșnetul  cu tentă plastică este foarte neplăcut și crează impresia de ieftin), nu trebuie să fie aspră, să rănească pielea, să miroase a plastic sau să se desprindă cusăturile sau aplicațiile. Nu uitați: chiar dacă prețul tentant al unor magazine vă face să optați pentru o rochie cu caracteristici descrise mai sus, o rochie de mireasă ieftină se vede, atât în realitate, cât și în poze. În plus, riscați să aveți accidente neplăcute în timpul evenimentului, când bucăți de material sau accesorii se pot desprinde de pe ținută. Nu riscați! Există și alte soluții pentru a achiziționa o rochie de calitate la un preț accesibil.

 

5. Încercați și varianta rochiilor de outlet sau site-uri cu rochii deja purtate o data!

Aceasta ar putea fi soluția perfectă pentru o rochie de calitate și la un preț accesibil. În magazinele tip ouleț, consignații sau chiar pe site-uri de profil, puteți găsi rochii de la firme de lux, a căror purtare să nu își fi pus deloc amprenta pe ținută, la jumătate sau chiar mai puțin de jumătate din prețul de achiziție. Și asta se traduce într-o reducere de câteva mii de lei, ceea ce nu este deloc o sumă de neglijat. Puteți astfel face o economie considerabilă și să folosiți suma pentru alte aspect din organizarea evenimentului sau, de ce nu, pentru o lună de miere deosebită, într-o locație exotică. În plus, în magazinele de profil, vi se oferă inclusiv ajustările. Iată un exemplu de astfel de magazin: www.lovethedress.ro.

 

6. Adaptează rochia conform gusturilor tale!

Chiar dacă modelul pe care l-ați ales este aproape perfect și îi mai lipsesc doar câteva detalii pentru a deveni exact așa cum vi l-ați dorit, acest lucru este perfect realizabil. Discutați cu reprezentanții magazinului de la care achiziționați și vă garantăm că în 99% dintre cazuri, toate doleanțele dumneavoastră în materie de modificarea modelului vor fi îndeplinite. Astfel puteți adăuga mâneci, bretele, dantelă, cupe, puteți decupa sau modifica forma spatelui sau decolteului.  Și în principiu, orice magazin care se respecta va face aceste modificări gratuit.

 

7. Nu luați decizia sub presiune!

Odată ce veți începe probele vezi observa o strategie comună multori vânzători de profil. Ei vor încerca să vă preseze, mai ales dacă simt că vă place un anume model, cu diverse scenarii: rochia poate fi comandată timp de doar câteva zile, prețul este valabil doar astăzi, reducerea este valabilă doar astăzi, acesta este singa bucată de pe stoc etc. Nu cedați presiunilor! Probați la oricâte magazine este nevoie și luați decizia pe îndelete. Dacă vreți să reveniți la un model anterior, în cele mai multe cazuri îl veți găsi tot acolo și la același preț redus.

 

8. Atenție la dimensiuni!

Ajustările pentru rochia de mireasă trebuie făcute cât mai aproape de eveniment. Nu vă achiziționați o rochie mai mică cu speranța că veți slăbi (nu se știe niciodată și riscați să nu o puteți îmbrăca la marele eveniment). Nu achiziționați nici o rochie mai mare decât dacă puteți conta pe o croitoreasă cu experiență să o strâmteze dacă va fi cazul. De asemenea, fiți foarte atente la lungimea rochiei de mireasă. Multe domisoare preferă să lase rochia mai lungă cu 2-3 cm, astfel încât aceasta să măture ușor podeaua. Din păcate, această decizie de cele mai multe ori se dovedește a fi neinspirată, rochia devenind foarte incomodă și foarte probabil veți ajunge să o susțineți cu mâinile. Din păcate, acest lucru vă poate strica seara marelui eveniment, ca să nu mai spunem că poate fi tare incomod. Sfatul nostru: rochia trebuie să fie cu 1-2 cm deasupra podelei, astfel încât, atunci când pășiți, să se vadă vârful pantofului.

 

9. Alegeți cu inima, nu prin prisma sfaturilor prietenelor!

Este foarte firesc să doriți să aveți alături pe cineva în procesul de căutare a rochiei de mireasă. Mama, soacra, nașa, sora sau prietena cea mai bună vă pot însoți și pot spori farmecul probelor. Bineînțeles că sfaturile lor sunt binevenite și vă ajuta să decideți. Dar nu uitați: părerile și gusturile diferă de la persoană la persoană. Este în regulă să primiți păreri obiective despre felul în care un model se potrivește siluetei dumneavoastră, dar când vine vorba despre frumusețea unei rochii, decideți cu inima și nu vă lăsați influențată. Atâta vreme cât acel model vi se potrivește și vă place, vă veți simți cea mai frumoasă femeie din lume în ziua nunții. Și garantăm că așa vă vor vedea și restul invitaților!

 

10. Faceți multe poze!

Evitați magazinele cu rochii de mireasă unde nu aveți voie să faceți fotografii la probă. Este un aspect foarte important. Rugați persoanele care vă însoțesc să vă facă multe fotografii, în fiecare model probat. Așa veți avea ocazia să vă uitați în liniște peste fotografii acasă și să aveți o altă perspectivă asupra felului în care vi se potrivesc anumite modele. De multe ori veți descoperi că vă place altă rochie decât cea selectată în magazin.

Știm că se spune despre rochia de mireasă perfectă că “iți vorbeste” și că se simte că fiind THE ONE, dar nu e musai ca acest lucru să se întâmple de la prima probă. Este posibil să o alegi din fotografiile făcute la probe și să te îndrăgostești de ea pe parcurs. Sfatul nostru: probați cât mai multe modele și cu siguranță veți găsi combinația perfectă între calitate, aspect și preț=ROCHIA PERFECTĂ!

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail