Aniversarea a șaizeci de ani de căsătorie – Nunta de diamant

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti„Dragostea pare a fi atât de rapidă , însa ea este de fapt cea mai lentă dintre toate evoluţiile. Nici un barbat sau o femeie nu ştie ce înseamna iubirea perfectă decât după ce au fost casătoriţi vreme de un sfert de secol” , spunea Mark Twain.

 

 

Nunta este un eveniment atât de frumos care marchează începutul unei familii şi a unei poveşti de iubiri ce se va derula pe tot parcursul vieţii. Este foarte important să ne amintim şi să marcăm acest eveniment în fiecare an. Conform tradiţiei, fiecare aniversare a căsătoriei poartă un nume diferit, încă din primul an. Acest nume este asociat cu un element din natură pentru a sublinia asocierea etapelor prin care trece un mariaj cu caracteristicile fizice şi simbolice ale elementelor naturale care ne înconjoară.

Tradiţia de a oferi cadouri specifice care poartă simboluri legate de fiecare aniversare a căsătoriei există de secole şi reprezintă dorinţa celor doi de a reconfirma şi întări relaţia şi devotamentul reciproc.

Vă vom prezenta în fiecare săptămână lista denumirilor simbolice a fiecărei aniversări anuale a căsătoriei, împreună cu câteva idei de cadouri simbolice cu care să vă surprindeţi partenera/partenerul în mod placut în fiecare an.

Săptâmâna aceasta vom discuta despre una dintre cele mai frumoase și mai rare aniversări: aniversarea a șaizeci de ani de căsătorie, eveniment cunoscut şi sub numele de nunta de diamant (sau, mai rar, nunta de ametist). Nicio altă piatră prețioasă din lume nu are rezistența sau frumusțea diamantului. O viață întreaga v-ați dăruit reciproc timpul, întelegerea, respectul și dragostea necondiționată. Dacă ești norocosul care a putut să își petreacă toată viața alături de sufletul pereche, cel mai frumos cadou pe care i-l poți face este să-i spui celuilalt că îl iubești, pentru că iubirea este cea care v-a ținut împreună 60 de ani. Nunta de diamant este o ocazie deosebită și trebuie marcată într-un mod la fel de deosebit. Vă prezentăm mai jos o listă cu doar câteva sugestii de cadouri ce pot fi oferite:

Cadoul tradiţional: diamantul

 Idei de cadouri:

Bijuterii cu diamante
Montarea unui diamant pe verighete
O slujbă religioasă pentru reînnoirea jurămintelor
O petrecere alături de familie și preitenii apropiați

În materie de flori, cu ocazia acestei aniversări vă recomandăm flori de sezon de culoarea galben sau un buchet uriaș cu florile preferate de către doamna vieţii dumneavoastră.

La mulţi ani fericiţi, plini de iubire şi prietenie sinceră!

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail