Aniversarea a nouă ani de căsătorie – Nunta de salcie

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti„Dragostea pare a fi atât de rapidă , însa ea este de fapt cea mai lentă dintre toate evoluţiile. Nici un barbat sau o femeie nu ştie ce înseamna iubirea perfectă decât după ce au fost casătoriţi vreme de un sfert de secol” , spunea Mark Twain.

 

 

 

Nunta este un eveniment atât de frumos care marchează începutul unei familii şi a unei poveşti de iubiri ce se va derula pe tot parcursul vieţii. Este foarte important să ne amintim şi să marcăm acest eveniment în fiecare an. Conform tradiţiei, fiecare aniversare a căsătoriei poartă un nume diferit, încă din primul an. Acest nume este asociat cu un element din natură pentru sublinia asocierea etapelor prin care trece un mariaj cu caracteristicile fizice şi simbolice ale elementelor naturale care ne înconjoară.
Tradiţia de a oferi cadouri specifice care poartă simboluri legate de fiecare aniversare a căsătoriei există de secole şi reprezintă dorinţa celor doi de a reconfirma şi întări relaţia şi devotamentul reciproc.
Vă vom prezenta în fiecare săptămână lista denumirilor simbolice a fiecărei aniversări anuale a căsătoriei, împreună cu câteva idei de cadouri simbolice cu care să vă surprindeţi partenera/partenerul în mod placut în fiecare an.
Săptâmâna aceasta vom discuta despre aniversarea celui de-al nouălea an de căsătorie. Această aniversare poartă mai multe denumiri, în funcţie de zonă. Dacă în anumite locuri se sărbătoreşte nunta de bronz sau de lut, în anumite regiuni, la 9 ani de la căsnicie se sărbătoreşte nunta de salcie. Lemnul acestui copac, în ciuda faptului ca este subţire si pare fragil, este suprinzator de rezistent, iar frumuseţea lui este renumită. După nouă ani, relaţia voastră este puternică şi nu poate fi ruptă cu uşurinţă.
Vă prezentăm mai jos câteva idei de cadouri ce pot fi oferite cu această ocazie deosebită.

Cadoul tradiţional: bronz/lut

Idei de cadouri:

Coşuri împletite din salcie care sa conţină obiecte cu semnificaţie sentimentală pentru voi
O plimbare romantică cu barca pe un lac mărginit de salcii
Cutiuţe sculptate manual în lemn de salcie şi personalizate pentru voi
Vase din lemn de salcie
Mobilier împletit din ramuri de salcie
O icoană pictata manual pe lemn de salcie, sfinţită la biserica unde v-aţi căsătorit
Bijuterii cu pietre de lapis lazuli sau ametist-pietrele simbolice ale acestei aniversări

În materie de flori, foarte potrivit pentru această ocazie este macul.

La mulţi ani fericiţi, plini de iubire şi prietenie sinceră!

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail