Aniversarea a cincizeci de ani de căsătorie – Nunta de aur

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti„Dragostea pare a fi atât de rapidă , însa ea este de fapt cea mai lentă dintre toate evoluţiile. Nici un barbat sau o femeie nu ştie ce înseamna iubirea perfectă decât după ce au fost casătoriţi vreme de un sfert de secol” , spunea Mark Twain.

 

 

 

Nunta este un eveniment atât de frumos care marchează începutul unei familii şi a unei poveşti de iubiri ce se va derula pe tot parcursul vieţii. Este foarte important să ne amintim şi să marcăm acest eveniment în fiecare an. Conform tradiţiei, fiecare aniversare a căsătoriei poartă un nume diferit, încă din primul an. Acest nume este asociat cu un element din natură pentru a sublinia asocierea etapelor prin care trece un mariaj cu caracteristicile fizice şi simbolice ale elementelor naturale care ne înconjoară.

Tradiţia de a oferi cadouri specifice care poartă simboluri legate de fiecare aniversare a căsătoriei există de secole şi reprezintă dorinţa celor doi de a reconfirma şi întări relaţia şi devotamentul reciproc.

Vă vom prezenta în fiecare săptămână lista denumirilor simbolice a fiecărei aniversări anuale a căsătoriei, împreună cu câteva idei de cadouri simbolice cu care să vă surprindeţi partenera/partenerul în mod placut în fiecare an.

Săptâmâna aceasta vom discuta despre aniversarea a cincizeci de ani de căsătorie, eveniment cunoscut şi sub numele de nunta de aur.  Nunta de aur este simbolul unei căsnicii rezistente, precum şi a unei vieţi îndelungate. Tocmai pentru că sunt destul de rare nunţile de aur, ele trebuie celebrate cu atât mai mult fast.  Multe cupluri aleg să îşi facă o nouă slujbă religioasă, însă nu de cununie, ci de mulţumire pentru momentele de fericire petrecute alături de cel drag şi norocul de a se fi găsit şi petrecut atâta vreme împreună.  Aţi petrecut o viaţă unul alături de celălalt. Daca sunteţi norocoşii care şi-au unit destinele acum o jumătate de veac şi aveţi nevoie de idei de cadouri pentru aniversarea a 50 de ani de la căsătorie, vă prezentăm mai jos o listă cu doar câteva sugestii de cadouri ce pot fi oferite:

Cadoul tradiţional: aurul

 Idei de cadouri:

Schimbare verighetelor şi gravarea lor cu un data nunţii de aur
Bijuterii din aur gravate cu mesaje de iubire
Ceasuri din aur
O vacanţă de vis în locul în care v-aţi petrecut luna de miere
O petrecere alaturi de copii, nepoţi şi prieteni dragi vouă
O rochie albă cu auriu pentru doamna

În materie de flori, cu ocazia acestei aniversări vă recomandăm trandafirii galbeni şi violetele.

La mulţi ani fericiţi, plini de iubire şi prietenie sinceră!

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail