Aniversarea a cinci ani de căsătorie – Nunta de lemn

love the dress, rochii de mireasa, second hand, ieftine, bucuresti„Dragostea pare a fi atât de rapidă , însa ea este de fapt cea mai lentă dintre toate evoluţiile. Nici un barbat sau o femeie nu ştie ce înseamna iubirea perfectă decât după ce au fost casătoriţi vreme de un sfert de secol” , spunea Mark Twain.

 

 

 

Nunta este un eveniment atât de frumos care marchează începutul unei familii şi a unei poveşti de iubiri ce se va derula pe tot parcursul vieţii. Este foarte important să ne amintim şi să marcăm acest eveniment în fiecare an. Conform tradiţiei, fiecare aniversare a căsătoriei poartă un nume diferit, încă din primul an. Acest nume este asociat cu un element din natură pentru sublinia asocierea etapelor prin care trece un mariaj cu caracteristicile fizice şi simbolice ale elementelor naturale care ne înconjoară.

Tradiţia de a oferi cadouri specifice care poartă simboluri legate de fiecare aniversare a căsătoriei există de secole şi reprezintă dorinţa celor doi de a reconfirma şi întări relaţia şi devotamentul reciproc.

Vă vom prezenta în fiecare săptămână lista denumirilor simbolice a fiecărei aniversări anuale a căsătoriei, împreună cu câteva idei de cadouri simbolice cu care să vă surprindeţi partenera/partenerul în mod placut în fiecare an.

Săptâmâna aceasta vom discuta despre aniversarea celui de-al cincilea an de căsătorie. Nunta de lemn semnifică momentul în care cei doi tineri căsătoriți încep să se maturizeze împreuna și funcționează ca un cuplu, întocmai ca roțile unse. După 5 ani de căsnicie, vă completați unul pe celălalt și vă puneți în valoare calitățile. Așa cum o bucată de lemn poate fi șlefuită și transformată într-un obiect minunat și folositor în același timp, așa și voi veți scoate ce e mai bun unul din celălalt. Vă prezentăm mai jos câteva idei de cadouri ce pot fi oferite cu această ocazie deosebită.

Cadoul tradiţional: lemn

Idei de cadouri:

Un cufăr de lemn plin cu amintirile voastre cele mai speciale

Un bonsai

Un weekend departe, într-o cabană de lemn

O placă de lemn gravată cu ceva semnificativ pentru voi

O plimbare sau o excursie la pădure

O fotografie cu tine sau cu voi doi cu rama de lemn

Mobilă din lemn

O sculptură în lemn

Plantați un copac amândoi

O cutie de bijuterii din lemn, incrustată cu safir sau tumalină roz-pietrele specifice acestei aniversări

 

La mulţi ani fericiţi, plini de iubire şi prietenie sinceră!

facebook love the dress

www.lovethedress.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail